KESTOPIGMENTOINTI JA MICROBLADING

Mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla?

Microblading -kulmakarvat ovat epäilemättä yksi vuoden 2019 kuumimmista kauneustrendeistä. Moni varmasti vielä pohtii, miten ihmeessä kohuttu microblading toimii ja miten se eroaa perinteisestä kestopigmentoinnista. Tästä postauksesta löydät vastauksen ainakin näihin kysymyksiin.

Erot löytyvät tekotavoista
Kestopigmentointiin käytetään erilaisia neuloja. Tässä kuvassa kulmakarvojen piirtämiseen soveltuva 1-kärkineula.

Kestopigmentointiin käytetään erilaisia neuloja. Tässä kuvassa kulmakarvojen piirtämiseen soveltuva 1-kärkineula.

3d-kestopigmentointi (karvatekniikka) sekä microblading ovat molemmat tatuointitekniikoita. Väripigmenttiä siis viedään molemmissa ihon alle ja sen on tarkoitus pysyä siellä 6 kuukaudesta aina jopa 5 vuoteen saakka. Väriaineet eivät juuri poikkea toisistaan kun vertaillaan kestopigmentointia ja microbladingia. Molemmissa tapauksissa väri poistuu ihosta aineenvaihdunnan seurauksena pikkuhiljaa. Tatuoinnissa käytetyt värit viedään hieman syvemmälle verinahkaan ja niiden on tarkoitus pysyä ihossa ikuisesti.

Kestopigmentoinnin ja microbladingin ero ei siis selity värien erilaisuudella eikä ihokerroksella, johon väri viedään. Erona on ainoastaan käytetty tekniikka, jolla väri ihoon laitetaan. Microblading on täysin manuaalinen tekniikka kun taas perinteisesti kestopigmentoinnin tekoon käytetään laitetta, joka toimii sähkövirralla. Molemmissa tekniikoissa korostuu artistin osaaminen; mikään laite ei tee työtä ihmisen puolesta. Microbladingilla tehdään vain kulmapigmentointeja,  sillä käytetty väline on juuri tähän tarkoitukseen eli karvojen piirtämiseen suunniteltu. Kestopigmentointilaitteella voidaan tehdä vaihtelevampaa jälkeä ja voidaan käsitellä myös huulten ja silmäluomen alueita.

Microbladingiin tarkoitetulla terällä on mahdollista pigmentoida hyvin ohuita karvoja. Microblading tehdään täysin manuaalisesti. Käytettävä terä koostuu pienistä neuloista, jotka on asetettu riviin.

Microbladingiin tarkoitetulla terällä on mahdollista pigmentoida hyvin ohuita karvoja. Microblading tehdään täysin manuaalisesti. Käytettävä terä koostuu pienistä neuloista, jotka on asetettu riviin.

Microblading-tekniikkaa markkinoidaan usein virheellisesti

Usein kuulee väitettävän, että microblading -tekniikalla tehty pigmentointi menee vain ihon ylimpiin kerroksiin eli epidermikseen. Samassa yhteydessä usein kauhistellaan, miten tavallinen kestopigmentointi vahingoittaa ihoa mennessään muka syvemmälle ihoon. Nämä ihon ylimmät kerrokset (epidermis) uusiutuvat kokonaan noin 3-6 viikossa, joten näihin kerroksiin tehtynä pigmentointi poistuu tässä ajassa. Käytännössä se siis häviäisi kokonaan paranemisprosessin aikana. Pigmentointi sekä microblading tehdään hyvin pinnallisesti ihon verinahkaan, jotta lopputulos pysyy ihossa kauemmin kuin kuukauden. Kuten edellä olen todennut, suurin ero verrattuna tatuointiin löytyy näissä tekniikoissa käytettävistä väreistä. Microblading on myös tatuointitekniikka, joten on harhaan johtavaa väittää, että se olisi käsittelynä jotenkin kevyempi tai vähemmän ihoa vahingoittava kuin perinteinen kestopigmentointi.

Kestopigmentointi helpottaa arjen kiireessä, nopeuttaa meikkaamista sekä olet aina huoliteltu ja edustava.
Kestopigmentointi on myös hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa et voi käyttää meikkiä.
Haluatko olla kauniimpi? Voin auttaa tekemään toivestasi totta! Kestopigmentointi lyhentää meikkaukseen kuluvaa aikaa ja tasapainottaa pientä epäsymmetriaa. Pigmentoidut piirteet auttavat myös, jos näkökyky on huonontunut. Pigmentoinnin avulla korostetut kasvot näyttävät huolitelluilta vuorokauden ympäri ja kaikissa tilanteissa.

Microbladingilla luonnollisempi lopputulos?

Microbladingissa ihoa viilletään siis manuaalisesti. Tarkoitukseen käytetyt terät koostuvat useista pienen pienistä neuloista, jotka on asetettu riviin (kuva alla). Tekniikalla on mahdollista piirtää hyvin luonnollisen näköisiä karvoja, sillä väriä menee kudokseen pienempi määrä kuin neulalla vietynä. Microbladingilla pyritään imitoimaan luonnollisia karvoja erittäin tarkasti. Tämä koskee tietysti myös 3d-kestopigmentointia, mutta kärjistäen voi sanoa, että jälki on yleensä perinteisellä kestopigmentoinnilla hieman näyttävämpää ja meikatumman oloista. Lopputuloksen tarkkuus ja luonnollisuus riippuu kuitenkin aina kudoksen laadusta eli ihotyypistä sekä tietenkin artistin käsialasta. Kuivalla iholla jälki on yleensä tarkkarajaisempi kuin rasvaisella kudoksella. Myös valittu väri, kulmien suunniteltu muoto sekä asiakkaan oman kulmakarvan määrä vaikuttavat kokonaisuuteen.