Olaplex- kotihoito kunniaan

Olaplex on maailman maineeseen ja kunniaan syystä päätynyt hiusten rakennetta korjaava ja hiuksen rakennetta kasassa-pitäviä rikkisiltoja vahvistava tuote joka mullisti hiusalan ryminällä saapuessaan markkinoille. Olaplex on käytännössä aivan kaikille hiuksille loistava tuote, mikäli hiuksesi ovat jo hyvin terveet ja kimmoisat ja kiiltävät niin et todennäköisesti huomaa niin dramaattista eroa muihin tuotteisiin käyttäessäsi Olaplexiä mutta me kaikki muut huomaamme todellakin suuren eron. Olaplex on monivaiheinen hoito’systeemi’ josta löytyy  eri numeroin koodattuja tuotteita kampaamossa tehtäviin tehohoitoihin ja kemiallisten käsittelyiden yhteydessä antavaan suojaan joka hoitaa hiusta samalla kun sitä käsitellään, kotihoitoon,  puhdistamiseen ja hoitamiseen ja nyt myös hiuksiin jätettävä, silottava ja hoitava, pörröisyyttä poistava monitoiminen voide.

Olaplex No 1. on ammattilaistuote
Olaplex No 2. on ammattilaistuote
Olaplex No 3. on tehopaikkaava rakennehoito kaikille hiuslaaduille
Olaplex No 4. on ylellisesti vaahtoava hoitoshampoo kaikille hiuslaaduille
Olaplex No 5. on hiuksia tehokkaasti hoitava hoitoaine kaikille hiuslaaduille 
Olaplex No 6. on hiuksiin jätettävä hoitava, silottava, kestoa ja suojaa antava muotoiluvoide.
Olaplex No 7. on uutuus, hiusöljy joka pehmittää, vahvistaa hiusten rakennetta, hoitaa, suojaa, silottaa ja antaa uskomattoman kiillon.
 
Olaplex with or without
Kuva: Olaplex. Suurennettu kuva hiuksen rakenteesta Olaplexin kanssa ja ilman Olaplexiä.
 
Olaplex- ihmeaine
 
Olaplexin toiminta hiuksen rakenteessa on monimutkainen ja kuitenkin samalla hyvin yksinkertainen kun asian yksinkertaistaa riittävästi meille ‘ei Nobel-palkituille kemisteille’ ymmärrettävään muotoon. 
( Kyllä, Olaplexin kehitti sellaisen tason kemisti jolla on vyönsä alla monta sataa tieteellistä julkaisua ja patentteja yli 40, prosessitieteiden professori joka todennäköisesti aiemman hiusalan kokemuksen puutteensa ansioista pystyi katsomaan laatikon ulkopuolelta tätä haastetta ja ratkaisi yhden hiusalan suurimmista graalin maljoista, happivaurioiden synnyn estämisen ja vanhojen vaurioiden korjaamisen hiuksen rikkisidoksissa hiusta kemiallisesti käsiteltäessä tai sen jälkeen. Tämä upea innovaatio sai nimekseen Olaplex. Olaplexin nimeenkin liittyy hauska tarina josta voit lukea täältä. 
 
Olaplex perustuu yhteen ainutlaatuiseen, patentoituun ja mullistavaan molekyyliin, bisaminopropyldiglukoldimaleateen,  joka saa upeita asioita tapahtumaan hiuksen rakenteessa. Olaplexin kanssa hiuksia voidaan vaalentaa paljon entistä enemmän ja huomattavasti pienemmillä vaurioilla ja muutenkin käsitellä entistä turvallisemmin ja niin että hiuksen rakenne ei vaurioidu kemiallisista käsittelyistä läheskään niin paljon kuin ilman Olaplexiä. Olaplex ei ole kuitenkaan vaalennus-aine vaikka vaaleat hiukset ovatkin monesti näkyvillä tuotteeseen liittyvissä kuvissa, Olaplex on aivan oma hius rakenteen hoito- tuotesarjansa jolla voi tehdä hoitoja hiukseen ja jota ammattilaset käyttävät antamaan hiusta suojaavia ja hoitavia ominaisuuksia käyttämiinsä vaalennus- ja värituotteisiin.
Olaplex No.3:lla voi tehdä kotona tehohoitoja ja paikata jo aikaisemmin syntyneitä, vanhoja vaurioita hiuksesta ja koska useimpien meidän hiuksista näitä vaurioita löytyy on Olaplex täydellinen hoitotuote suurimmalle osalle meistä. Olaplexin patentoima tapa hoitaa hiuksia on niin suosittu ja hyväksi todettu, että tämä sarja levisi kulovalkean tavoin ympäri maailman, ihastutti ensin hiusalan edelläkävijät, suunnannäyttäjät ja taiturit ja heidän asiakkaansa, joihin lukeutuu valtava määrä elokuva- ja muusikkotähtiä, eri alojen pintakermaa ja näyttävimpiä tyyliniekkoja ja sieltä levisi meidän kaikkien tietoisuuteen ja kylpyhuoneisiin. 
Olaplex No 3 hoito
                                                              Kuva: Olaplex 
Kuvassa: Olaplex No. 3 rakennehoito on kätevässä mutta riittoisassa 100ml pullossa josta riittää tuotetta useampaankin hoitokertaan. Annostelu määräytyy hiusten paksuuden ja pituuden sekä huokoisuuden mukaan.

Olaplex hoito kotona

Se mikä monia Olaplxissä kiinnostaa on kotona tehtävä tehohoito, joka onkin uskomattoman tehokas tapa saada hiukset muunnettua huonokuntoisesta, kärähtäneestä korpusta takaisin elinvoimaisiksi ja rakenteeltaan terveiksi, joustaviksi hiuksiksi. Olaplex No 3. on kotona tehtävä rakennehoito jota ei ole suunniteltu korvaamaan tai syrjäyttämään mitään muita tuotteita joilla hoidat hiuksiasi vaan Olaplex No 3. on lisä kaikkeen muuhun hiustenhoitoon, aiemmin puuttuva, suuri  ja käänteentekevä palikka hyväkuntoisten hiusten pyramidin ratkaisevaan kohtaan. 
Olaplex sopii kaikille hiuslaaduille ja kaiken kuntoisiin hiuksiin mutta parhaan tehon tuotteesta saat kun hiuksesi kaipaavat hoitoa liiallisten käsittelyiden tai liiallisen hiusten muotoilun tuomien vaurioiden vuoksi. Olaplex on täyttä timanttia mutta samoin kun timantit muodostuvat pitkän ajan saatossa suuren paineen alla, Olaplex ei myöskään ole mikään ’one night stand’ joka saa kertalaakista hiuksesi pingahtamaan niin hyvään kuntoon että mitään muuta ei enää tarvitse tehdä ja kaikki vanhat vauriot paranivat maagisesti vaan timanttisimmat tulokset saadaan kun hoitoa käytetään tarpeen mukaan useita kertoja.
 
Toki, yhdenkin hoidon jälkeen tulet huomaamaan selkeän eron ja hiuksesi tuntuvat vahvemmilta, terveemmiltä, niitä on helpompi muotoilla ja ne pysyvät muodossaan paremmin, hius kiiltää ja on vahvistunut, mutta mieti jos yhden kerran jälkeen on paljon parempi, niin kahden tai useamman kerran jälkeen hiuksesi tuntuvat ja käyttäytyvät vielä paremmin hiusten rakenteen vahvistuessa ja kunnon parantuessa. Hiusten hoitaminen on pitkäjännitteistä puuhaa varsinkin silloin kun lähtötilanne on skaalan äärilaidalla ja myös kerrasta tapahtuvan, täydellisen ihme parantumisen todennäköisyys on melko pieni ilman jatkohoito sitoumuksia. Hoitamalla hiuksia suunnitelmallisesti ja maltilla, pitkäjännitteisesti, voit saada hiuksien kuntoon huomattavan eron. Ja hiusten hoitamisenhan tulisi tunnetusti olla balanssissa hiuksiin tehtyjen käsittelyiden, niiden vahvuuden ja määrän ja hiusten muotoilutottumusten kanssa, mitä enemmän käsittelet ja muokkaat sitä enemmän kannattaa myös hoitaa, suojata ja helliä ja Olaplex on tähän tuote parhaimmillaan. 
Vaikkapa kuuriluontoisesti kerran viikossa hiuksiin laitettu Olaplex No 3. -rakennehoito saa hiuksesi parissa kuukaudessa muuntumaan valtavasti, kun muistat käyttää hiustesi pesuun ja hoitamiseen sekä muotoiluun, muulloinkin kun Olaplex-hoidoissa, loistavia tuotteita.  
 

Olaplex hoito käytännössä

 
Olaplex No 3. hoito aloitetaan kostuttamalla hiukset ensin. Hiusten pesu ei ole vättämätön, mutta voit halutessasi myös pestä hiuksesi ennen hoitoa varsinkin jos hiuksesi ovat hyvin likaiset tämä kannattaa.
Kostutuksen jälkeen hiukset hellävaraisesti painellaan pyyhekuiviksi ja annostellaan Olaplex No 3. hoitoa riittävästi, niin että saat hiuksesi kauttaaltaan hoidettua. Levitys kannattaa aloittaa hiusten vaurioituneimmista ja janoisimmista kohdista ja edetä terveempiä alueita kohti. Voit levittää Olaplex No. 3:en myös kuiviin hiuksiin mutta joudut todennäköisesti käyttämään paljon enemmän tuotetta saadaksesi hoidon levitettyä kauttaaltaan kuivaan materiaaliin, joten suosittelemme levittämään tuotteen pyyhekuiviin hiuksiin ajan säästämiseksi, homman helpottamiseksi ja tuotteen riittoisuuden vuoksi.
Kun olet saanut Olaplexin kunnolla levitettyä kauttaaltaan, kampaa tai harjaa hiukset selviksi vaikutusajan ajaksi. Käsittele hiuksiasi kuitenkin varoen ja hellävaraisesti jotta et hiuksia vetämällä tai raastamalla aiheuta enempää vaurioita. Kampaamalla tai harjaamalla hiukset selviksi ja sileiksi hoidon ajaksi edesautat samalla myös hiusten silotusta kun ne kuivuvat luonnostaan tai föönaat niitä seuraavan kerran. Olaplex on loistava tuote myös luonnonkiharoille ja permanentatuille hiuksille ja ammattilaiset käyttävät Olaplexiä myös pysyvän permanentti- kiharan tekemisessä ja lopputulokset ovatkin kimmoisampia, terveempiä ja joustavampia kuin ilman Olaplexiä. Kiharat hiukset kannattaa hellän selvityksen jälkeen puristella latvasta tyveä kohti, ’plopata’ kuten Curly Girlyt puristelua kutsuvat, mikäli haluat korostaa kiharoitasi. Puristelemalla esimerkiksi pää alaspäin latvasta kiharaa kohti tyveä saat kaivettua kiharasi esiin hyvin ja Olaplexin vaikutus hiuksen rakenteessa rikkisiltoja korjaamalla saa kiharasi palaamaan ja joustamaan kimmoisampana. Sileät ja suorat hiukset kannattaa kammata sileiksi ja suoriksi vaikutusajalle. 
Olaplex No 3. Annetaan vaikuttaa hiuksissa vähintään 10 minuuttia. Voit pidentää halutessasi vaikutusaikaa aina 30 minuuttiin tai ylikin mikäli hiuksesi kaipaavat maksimaalista hoitoa, vaikka ei vaikutusajan pidentämisestä haittaa kenellekään. Saat tuotteesta enemmän tehoa irti pidentämällä sen vaikutusaikaa. Jos tuntuu, että 10 minuuttia on pitkä aika ,mitä se onkin jos meinaa viettää sen suihkussa jota emme suosittele ihan jo veden kulutuksen vuoksi, kannattaa vaikutusajaksi kehittää muuta tekemistä. Viikottaisen tehohoidon aikana voit hoitaa samalla kyntesi, nyppiä kulmakarvasi, juoda kupin teetä ja lukea päivän lehden, katsoa jakson lempi sarjaasi tai vaikkapa pilkkoa salaatin valmiiksi päivällistä varten. Jotkut kiireiset jopa nukkuvat Olaplex päässä, illalla pyyhekuiviin hiuksiin hoidot vaikuttamaan ja selvitys jonka jälkeen hiukset voi kietoa pyyhkeeseen tai vaikkapa mukavaan suihkumyssyyn ja antaa tuotteelle aikaa reippaamminkin yön yli. Aamulla voit suihkussa huuhdella hoidon pois ja jatkaa hiusten kosteutuksella ja muotoilulla ja aloittaa päiväsi raikkaana ja hoidetuilla hiuksilla. Tapoja saada tehohoidot sopimaan omaan rytmiin on paljonkin, tärkeintä on muistaa käyttää hoitoa sillä ainostaan hiuksiin laitettu hoito hoitaa hiuksia. Jos olet yksi meistä kenellä tehohoidot tuntuvat kasaantuvan kaapin perälle, kannattaa pitää vaikka tyttöjen saunailta ja kaivaa kaikki hoidot esille kaapeista käyttöön tai ottaa hoitoviikot ja laittaa kaikki kevyet hoitotuotteet vuorostaan kaappiin ja kun tehohoito purkit ovat tyhjät ja valmiit kierrätykseen, on hiustesi tilanne muuttunut samaa tahtia terveempään suuntaan. Myös hiusten hoidossa kannattaa muistaa, että suurimmalla osalla meistä ei ole ‘yli-hoitamisen’ vaaraa, päinvastoin, tehohoidoille olisi monesti paljon enemmän  tarvetta kuin mitä niitä käytetään. Varsinki, mitä enemmän käsittelet hiuksiasi väreillä, vaalennusaineilla tai kuumatyökaluilla sitä enemmän hiuksesi kaipaa myös hoitoa. Olaplex No 3. on parasta kotihoitoa vaurioituneille hiuksille. 
Kuten mainittu, Olaplex perustuu upeaan ainesosaan joka vahvistaa hiuksen rikkisiltoja ja saa happivauriot joita muodostuu tahtomattammekin jatkuvasti, varsinkin hiusta värjättäessä tai vaalennetteaessa. Tämä tarkoittaa että hiuksen rakennetta saadaan korjattua mutta jotta hius olisi terve, joustava ja vahva se kaipaa myös kosteutusta sekä proteiinihoitoja hiuksen rakenteen vahvistuksen lisäksi. Tärkeää hiuksen joustavuuden kannalta on se, että proteiinien ja hiuksen rakenteen paikkauksen lisäksi hius saa tarpeeksi kosteutta sillä juuri kosteus on se, mikä tuo rakennepaikattuun, vahvaan hiukseen pehmeyttä, kimmoisuutta ja joustavuutta mukanaan. Olaplex tuo oman lisänsä hiusten hoitorituaaliisi hiuksen rakenteen vavistuksen jotta hiuksesi pysyy vahvana ja  katkeilemattomana patentoidun hoitomenetelmänsä kautta ja muut käyttämäsi kosteuttavat, silottavat ja pehmittävät tuotteet hoitavat hiuksen muita ominaisuuksia. Olaplex No. 4 Shampoo ja Olaplex No. 5 hoitoaine ovat loistavia tuotteita ylläpitämään Olaplex hoidon vaikutuksia ja muutenkin pitämään huolta hiuksen tarpeista. 
Kun Olaplex hoito on vaikuttanut n. 10-30 minuuttia (tai pidempään) hiukset huuhdellaan huolellisesti ja mikäli et pessyt hiuksiasi ennen hoitoa voit tehdä sen nyt ja jatkaa normaalisti käyttämälläsi hoitoaineella ja siitä  eteenpäin hiusten muotoiluun. Jos pesit hiuksesi ennen Olaplex No 3 hoitoa, voit huuhdella hiukset hyvin ja suoraan levittää normaalisti käyttämäsi hoitoaineen hiuksiisi, antaa vaikutaa tuotteen käyttöohjeen mukaisesti ja huuhdella ja muotoilla haluamallasi tavalla. Mikäli hiuksesi ovat hyvin hennot, kannattaa hiukset pestä ja hoitaa shampoolla ja hoitoaineella vasta Olaplex No 3. hoidon jälkeen koska näin varmistat että hiuksesi ovat mahdollisimman kuohkean ilmavat hoidon jälkeen. Tosin, tämä on hyvin hento-hiuksisille varotoimi enemmänkin kuin tarpeellinen kaikkien tietoon koska vielä ei ole tullut toimituksemme tietoon yhtään tapausta että Olaplex No.3 olisi tehnyt hennot hiukset liian painaviksi. Päinvastoin itseasiassa, monet hentohiuksiset ovat kokeneet hiustensa tuntuneen Olaplex hoidon jälkeen jäntevämmiltä ja sitä kautta tuuheammilta ja vahvemmilta.